top of page

MATH 42 - мобільний додаток, здатний пояснити математику навіть переконаним гуманітаріям.


Додаток MATH 42 для iOS і Android перетворює смартфон в повноцінного репетитора з математики, який коштує недорого, знає багато і в будь-яку хвилину готовий прийти на допомогу.

Ідея створити потужний додаток-репетитор прийшла в голову двом берлінським школярам Максиму і Рафаелю Нітша. Під час навчання в старших класах вони часто допомагали одноліткам з домашнім завданням з математики та в якийсь момент вирішили, що допомоги заслуговують не тільки їхні однокласники, а й усі школярі світу. Тоді хлопці звернулися за допомогою до свого батька, який підтримав їх починання, і через 3,5 року в App Store з'явився додаток MATH 42. Нещодавно його портували на Android.

Головна фішка MATH 42 полягає в умінні блискавично вирішувати будь-які завдання з шкільного курсу математики і докладно пояснювати кожен крок обчислень. Крім того, програма дозволяє автоматично будувати графіки і проходити тести з різних тем. Але давайте про все по порядку.

Калькулятор

Калькулятор в MATH 42 являє собою щось спільне між калькуляторами дробів та рівнянь, інженерним і самим звичайним. Його функціональність дійсно вражає.

Додаток працює з дробом, логарифмами, тригонометричними функціями, інтегралами, рівняннями всіх сортів і забарвлень, похідними, матрицями і так далі. Продовжувати можна довго, але основний посил напевно зрозумілий: MATH 42 - математичний монстр, здатний якщо не на все, то на багато що.

Процес введення даних інтуїтивний. Наприклад, якщо вам потрібно обчислити ступінь, то ви вбиваєте число і тиснете на кнопку додавання ступеня. У разі необхідності відредагувати щось в уже готовому прикладі, курсор можна перемістити курсором в потрібне місце або скориставшись спеціальними стрілками. Якщо при введенні даних у вас все ж виникнуть проблеми, то завжди можна звернутися до анімованих інструкцій. Для цього достатньо натиснути на знак «?» В правому верхньому кутку.

Найкрутіше те, що MATH 42 може не тільки порахувати горезвісні інтеграли, але і пояснити, як вийшов результат. Причому варіантів рішення може бути кілька.

Додаток розкладе весь процес по кроках і покаже проміжні результати розрахунку. При цьому для кожного етапу обчислення є лаконічна, але змістовна довідка з прикладами. У кожному поясненні ви знайдете кілька гіперпосилань на згадані математичні поняття. Гуляти по цих посиланнях можна дуже довго, так як довідкової інформації в MATH 42 більш ніж достатньо.




Крім того, для будь-якого прикладу на вибір пропонується кілька додаткових опцій, які, в залежності від виду завдання, можуть відрізнятися. Так, в рівнянні з двома змінними є можливість знайти окремо кожну з них або спростити вираз. У прикладі з твором двох дробів на вибір запропонують розкласти їх на множники, скоротити і знайти похідну. А для будь-якої функції є можливість побудувати інтерактивний графік.



Вправи і тести

Додаток MATH 42 стане в нагоді не тільки для вирішення домашнього завдання, а й для перевірки власних знань. Тут є розділ вправ, що складається з двох частин. Перша називається «Тренування». У ній пропонують перевірити свої математичні навички і потренуватися у вирішенні завдань із різних розділів математики.

Теми поділяються на вісім рівнів складності. На першому ви будете складати, множити або знаходити спільний знаменник, а на останньому інтегрувати дрібно-раціональну функцію і вирішувати квадратні рівняння. Після кожної відповіді, незалежно від його правильності, можна подивитися пояснення рішення.

У розділі «Тест», по суті, пропонується все те ж саме, що і в «Тренуванні». Єдина відмінність полягає у відсутності пояснень та наявності статистики відповідей.


MATH 42 може стати потужним інструментом для освоєння тонкощів математики. Безумовно, в першу чергу його варто рекомендувати школярам та їхнім батькам, а й студентам на початку навчання додаток буде дуже корисно.

Звичайно, можна сказати, що учні будуть використовувати MATH 42 для бездумного списування при виконанні домашнього завдання. І швидше за все, деякі з них так і робитимуть. Але для тих, хто дійсно хоче розібратися в предметі, це додаток стане незамінним помічником.

Завантажити MATH 42 можна безкоштовно. Користувачі можуть подивитися 30 покрокових рішень: 15 відразу і ще стільки ж після реєстрації. За подальше використання доведеться заплатити від 50 до 70 грн. на місяць. Простий результат рішення, побудова графіків і вправи завжди залишаються безкоштовними.





Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
bottom of page