top of page

В Україні хочуть зробити обов'язковим ЗНО з математики


Через погані результати ЗНО з математики в 2018 році і невтішну динаміку останніх років тестування з цього предмету планують зробити обов'язковим.

Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з математики зроблять обов'язковим для всіх випускників. Про це повідомила міністр освіти Лілія Гриневич у вівторок, 21 серпня.

"Можливо, ми будемо розглядати - зараз є дискусія, збільшення кількості обов'язкових предметів зовнішнього незалежного оцінювання, в тому числі з математики", - зауважила Гриневич. За її словами, зміни не приймуть з наступного року, оскільки на підготовку до них потрібен час. "Але я бачу абсолютно зважену політичну обґрунтованість такого рішення", - наголосила вона. Міністр зазначила, що одним з пріоритетів відомства є підвищення рівня викладання математики на всіх рівнях, оскільки в Україні є дуже гарна, елітарна математична освіта, проте середній рівень викладання цього предмета низький. "Якщо порівняти всі предмети ЗНО, то найбільша кількість 200-бальників у нас з математики, і найбільша кількість учнів з найгіршими результатами теж з математики", - пояснила Гриневич. Нагадаємо, на зовнішньому незалежному оцінюванні в 2018 році 222 особи отримали максимальний бал.


Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
bottom of page